Boende

Uppsala Gymnasieboende

Sedan 1994 driver Uppsala Gymnasieboende AB boendeverksamhet på två bostadsområden i Uppsala. Företaget är privatägt och verksamheten sker i entreprenadform på uppdrag av Uppsala kommun. Uppsala Gymnasieboendes huvudsyfte är att ge gymnasieelever från andra kommuner som studerar vid gymnasieskolor i Uppsala tillsyn och boende under studietiden.

Vi vill också (precis som hemma) att du ska röra lite extra på dig. Förutom fria speltider på Fyrisfjädern (vardagar till kl 16.00 och hela helgen), så har vi en aktivitetskväll/vecka på Fyrisfjädern, samt läxhjälp en kväll/vecka. Dessutom har vi en tjejgrupp som träffas regelbundet. Tillsynens målsättning är att se till att boendet känns hemtrevligt och familjärt. Boendet skall ge goda förutsättningar för en trevlig tillvaro och en bra studiemiljö.

Tillsyn

Uppsala Gymnasieboende har två stycken heltidsanställda, samt en på deltid och fyra stycken timanställda.

Måndag till torsdag har kontoret telefontid mellan 13.00 – 14.30. Det går också bra att maila oss på info@uppsalagymnasieboende.se.

Du kan även nå Uppsala Gymnasieboende (tillsynen) på kvällarna, söndag till torsdag 16.00 – 24.00 och fredag till lördag 18.00 – 02.00.

Uppsala Gymnasieboende ska utöva tillsyn varje dag under läsåret. Varje kväll arbetar Uppsala Gymnasieboende mellan 16.00-24.00 söndag till torsdag samt 18.00 – 02.00 fredag till lördag. Normalt är det en ur personalstyrkan som jobbar, men vid speciella tillfällen såsom Kulturnatten, lucia, valborg, skolavslutningar och andra tillfällen arbetar Uppsala Gymnasieboende med ökad eller full bemanning. Detta för att säkerställa tryggheten och säkerheten på boenden.

Boende

Uppsala Gymnasieboende har två olika boenden, Kantorn och Töväder.

Rummen varierar mellan enkelrum och tvåbäddsrum (så kallade dubbelrum). Det är alltid lättare att få boende om man kan tänka sig att bo i dubbelrum. Förtydligande:

Enkelrum:  Du har ett eget rum där du kan stänga dörren om dig med basmöblering.

Dubbelrum: Samma storlek på rummet som ett enkelrum men det är två personer som delar rum. Dvs 2 x basmöblering.

Mindre lägenhet: Är en mindre lägenhet med två rum och pentry/kök och badrum. Dessa två rum kan vara både enkelrum och dubbelrum.

De flesta rummen har egen toalett och dusch. En del rum delar detta med andra rum.

Uppsala Gymnasieboendes 2 boenden ligger på olika ställen i Uppsala och har lite olika karaktär. Sammanlagt finns det drygt 230 platser fördelade på både enkelrum och dubbelrum. Som ny är det lättast att få en plats i ett dubbelrum. Är du intresserad av att få bo hos oss är det viktigt att du så fort som möjligt gör en intresseanmälan på hemsidan och på så sätt hamnar i vår kö. Här kommer du direkt till intresseanmälan!

Har du frågor och vill prata med någon som jobbar på Uppsala gymnasieboende går det bra att ringa till kontoret som har telefontid måndag – torsdag 13:00 – 14:30 (018-26 13 80) eller varje kväll till vår tillsynsmobil (0708-65 34 65) som garanterat (förutom under sommaren) är påslagen söndag – torsdag 17:00 – 24:00 och fredag – lördag 18:00 – 02:00. Kontoret är även bemannat före och efter telefontiden, minst 10 timmar/vecka.

Avgiftsperioden är 16 aug – 15 juni. Det finns möjlighet att bo kvar över sommaren.

Kantorn

På Kantorn har vi 190 rum fördelat i korridorer och mindre lägenheter. Rummen varierar i storlek mellan 10 – 14 kvm + hall, toalett och badrum. Avgiften för enkelrum är 3450 per månad och rum och för dubbelrum blir avgiften 2200kr per person och månad.

Alla rum i korridor har telefonuttag och TV-uttag samt egen toalett och badkar. I varje korridor finns ett kök, ett samlingsrum och ett förråd för idrottsutrustning. Till de mindre lägenheterna finns ett separat förråd som delas av flera och är endast till för idrottsutrustning. De som bor i de mindre lägenheterna delar även pentry/kök, dusch och toalett med de övriga som bor i lägenheten.

Tvättstuga finns på gavelsidan på huset som har portar 10 och 12, man behöver inte boka tid utan man går dit och använder en ledig tvättmaskin. Soporna sorteras i ”matavfall” och ”brännbart” och slängs i behållare på utsidan av husen mot gatan. Det är ungefär 1½ km till centrum. Du kvitterar ut en nyckel som ska passa till rummet och postfacket, som än så länge finns sidan om korridors dörren.

Faddrarna är boende på Uppsala Gymnasieboende och kan svara på frågor som rör ditt boende. Det kan handla om allt från hur man kokar makaroner på bästa sätt, till var stans godaste pizza finns.